divendres, 16 de maig del 2014

EL CARNESTOLTES DEL CEL

Avui, en roda de premsa, hem presentat un conte musical que hem elaborat amb motiu del 10è aniversari de l'Escola Coral de l'Orfeó Manresà.
El conte es representarà el dissabte, 24 de maig, a les 17.30h, al Teatre Conservatori de Manresa. Es diu El carnestoltes del cel i ha estat fruit d'un llarg i interessant procés de gestació.
L'Orfeó es va plantejar crear un conte des del no-res i amb gent del Bages.
A mi, em van encarregar un conte. Al calaix, vaig recuperar i re-elaborar una vella idea on vaig veure-hi possibilitats, per la seva plasticitat i per donar joc a les cançons que havíem de compondre.
La història resumida en quatre frases és la dels vuit amics del sol -els diversos fenomens meteorològics que ens envolten- que veuen que el sol està pansit i malalt. Volen fer quelcom per recuperar-lo però no saben per on començar. Buscaran ajuda a la ciutat més propera, i allà, una nena anomenada Guida els donarà la idea d'organitzar un Carnestoltes, on participaran els amics del sol i la gent de la ciutat.



Avui, hem pogut tocar el llibre on apareix el conte i vuit cançons que vam elaborar amb el compositor Marc Dalmases. Per a mi, era la primera experiència, i ha estat gràcies a l'ajuda i complicitat d'en Marc i d'en Lluís Arguijo, el director de l'Orfeó, que hem aconseguit un satisfactori resultat final. 
Les cançons reflecteixen l'argument, però la major part d'elles retraten els diversos fenomens meteorològics i la seva funció en aquest Carnestoltes. Al llibre, hi trobarem la lletra i la partitura de les cançons. I adjunt, un CD, amb les cançons gravades amb les veus dels infants i joves de l'Escola Coral.
Guardant totes les distàncies, la idea estaria inspirada en el Carnaval dels animals de Camille Saint-Saens, però amb els elements del cel.
Les il·lustracions són del navassenc Valentí Gubianas, i aporten l'alegria i el color que el text i els personatges volen donar a la història.
I la posada en escena serà d'en Pep Farrés, integrant dels Farrés Brothers.
Llarga vida al Sol, al llibre i molta sort als joves protagonistes d'aquesta agosarada aventura! 




  

1 comentari:

  1. mare meva, en pep, en farres brothers i el valentí... heu d'haver disfrutat com animals!

    ResponElimina