dijous, 14 de febrer del 2013

OLOR DE NOU


                                                                    OLOR DE NOU

Un dels plaers més grans de publicar un llibre és el fet de veure’l i tocar-lo físicament per primera vegada un cop és a punt d'arribar a les llibreries.

Tot i que l’has revisat i l’has rellegit en PDF innombrables vegades, no és fins que el palpes que no t’ho acabes de creure. A partir d’aquí, el llibre comença un camí incert. 
A voltes, aquelles històries que imaginaves que farien un enorme forat entre els lectors, acaben fent un camí discret, i aquelles de les quals n’imaginaves una trajectòria sense grans escarafalls, acaben arribant i passant de mà en mà com qui no vol la cosa. 



Tot això ho he experimentat fa pocs dies, quan el carter va deixar-me a la bústia Ricard, el del forat negre, una novel·la per a lectors a partir de 7 anys. El procés d’edició d'aquesta obra ha estat ràpid. La vaig enllestir ara fa un any, i tot i que estava previst pel 2014, ha acabat traient el nas aquest hivern. 
El protagonista és un nen amb una curiositat enorme, cosa que el porta a ficar-se de cap en un forat. A partir d’aquí, observarà tot un món de sota terra. Les il·lustracions són de la Lucía Serrano... I comença així:

"A prop del fosc i temut Bosc Singular, hi vivia en Ricard, el nen a qui anomenaven el del forat negre.
Des de ben petit, en Ricard, tenia un somni: ficar-se algun dia en un forat negre, una cosa que encara no havia aconseguit ningú. Volia conèixer de prop tot el que succeeix a dins d'un dels elements més estranys i misteriosos de l'univers."


També ho he viscut amb una nova edició de Sorra a les sabates, que es publica amb un embolcall totalment renovat. 
És un dels meus primers contes, un dels que més s'ha venut i que més èxit ha tingut entre infants i entre adults pels quals la lectura és tema cabdal. 
Narra la història d’una nena que, un dia a la biblioteca, intenta ficar-se a dins d’un llibre, tal com expliquen que fan els seus germans. 
Sorra a les sabates, segueix ara el seu llarg camí amb un vestit nou.


"Quan arribés la mare, la Maria volia, de totes totes, explicar-li el que havia trobat dins del llibre. Per això, no es va donar per vençuda."



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada